Persondatapolitik for Mette Graves og mettegraves.dk

Hvorfor har jeg en persondatapolitik/fortrolighedspolitik?

Det er vigtigt for mig, at du er informeret om, at jeg indsamler, opbevarer og behandler oplysninger om dig i forskellige sammenhænge. På den måde er jeg sikker på, at du er informeret i henhold til Persondataforordningen/GDPR.

Hvornår og hvordan indsamler jeg oplysninger om dig?

Etablering af klientforhold

Når du ringer eller skriver til mig med henblik på eventuelt at starte et forløb op hos mig, gemmer jeg dit telefonnummer og/eller e-mail, adresse samt dit navn. Samtidig opbevarer jeg de oplysninger, du sender til mig på mail eller på anden vis. Hvis du vælger, at du ikke vil starte op hos mig, sletter jeg mails fra dig med det samme.

Journaloptegnelser

I løbet af terapiforløbet fører jeg journaloptegnelser over det, der kommer op i forløbet. Når du ønsker det, eller når jeg skønner det det er væsentligt for det videre forløb. Det kan være:

  • Oplevelser fra dit liv
  • Drømme
  • Problematikker i relationer/parforhold/forældre m.v.
  • Mine overvejelser om videre forløb og grundproblematikker
  • Mønstre og temaer, der udspiller sig i dit liv og i vores fælles rum
  • Andet relevant, i forbindelse med forløbet.
  • Abonnement på nyhedsbrev
  • Når du skriver dig op til mit nyhedsbrev, opbevares din mailadresse og dit navn med henblik på at kunne sende dig nyheder.

Abonnement på min blog

Også her opbevarer jeg din mailadresse og dit navn, så du kan modtage mine blogindlæg.

Andre henvendelser

Skriver du til mig på mail eller sms vedrørende mit virke indenfor terapi, hypnose eller familierådgivning, samarbejde eller andet, gemmer jeg dine mails/sms-beskeder en måned. På den måde kan jeg sikre mig, at jeg har oplysninger, der eventuelt skal bruges i et fremtidigt samarbejde. Ønsker du ikke disse gemt, kan du altid bede mig slette dem igen med det samme.

Hvilken type information indsamles fra dig?

Jeg opbevarer udelukkende de informationer/oplysninger, der er relevante i forhold til dit forløb hos mig – eller i forhold til at kunne sende dig nyhedsbrev/blogindlæg eller eventuelt indgå et senere samarbejde.

For dig, der er klient hos mig, noterer jeg det i journalen, der er væsentligt i forhold til at kunne støtte dig bedst muligt i din udvikling – i forhold til de problematikker, du bringer frem eller som viser sig undervejs. Jeg opbevarer informationer, der er kommet op mellem os i terapisessionerne og derudaf ledes, at oplysningerne, som jeg modtager er korrekte.

Hvad er formålet med indsamlingen?

Formålet med at indsamle oplysningerne/føre journal er, at jeg gerne vil støtte og hjælpe dig bedst muligt. Dette gøres bedst ved, at jeg kan følge processen og genopfriske det, der har været væsentligt i terapiforløbet. Ligeledes giver det mig mulighed for at holde fokus og retning i forløbet, så du hjælpes bedst muligt til at opnå det, du ønsker dig af forløbet.

Formålet med at indsamle oplysninger i forbindelse med nyhedsbreve/blogindlæg er at jeg kan sende disse til dig.

Hvem har adgang til dine oplysninger?

Det er kun mig, der har adgang til dine oplysninger og de videregives ikke uden dit samtykke.

Jeg går i løbende supervision med det formål at sikre, at jeg hele tiden holder mig skarp og modtager sparring i forhold til også dit forløb, hvis jeg skønner at det er hensigtsmæssigt. Det betyder, at supervisor og medsupervisander går aktivt ind og støtter mig i forløbet. Både supervisor og medsupervisander har tavshedspligt, og du bliver anonymiseret i forbindelse med supervision.

I mit system til nyhedsbrev og blogindlæg er det kun mig, der har adgang til dine oplysninger. Oplysningerne ligger i sikre systemer – se nedenfor.

Hvordan kan du få adgang til og opdatere dine oplysninger?

Du har ret til at få adgang til specifikke personoplysninger i din journal og sikre dig, at de oplysninger, jeg har indhentet omkring forløbet er korrekte. Du kan også sikre dig ved at spørge mig, om jeg har de rette oplysninger.

Du har ret til at få overført dine oplysninger til en anden behandler/psykoterapeut eller andre, som du ønsker, skal have de oplysninger, vi har fundet væsentlige at notere.

Hvordan kan du sørge for, at jeg sletter dine oplysninger?

Du kan altid kontakte mig på kontakt@mettegraves.dk og bede mig slette de oplysninger, jeg har om dig. Her er det vigtigt, at du specificerer, hvilke oplysninger, du ønsker slettet – om det er mailadresse og navn i forbindelse med nyhedsmails/blogindlæg – eller om det journaldata, du gerne vil have slette.

Hvordan opbevarer jeg dine oplysninger?

Mine journaler føres i sikkert system (Terapeutbooking.dk)
Navn og mailadresse i forbindelse med nyhedsmails opbevares i Kajabi.com.
Mailkorrespondance og andre relevante dokumenter, du måtte sende, opbevares på platformen siteground.com.

Fortrolighed

Det er vigtigt for mig, at dine oplysninger behandles fortroligt. Derfor er det kun mig, der har adgang til systemerne. Systemerne og min computer er låst med adgangskode, som kun jeg kender.

Indsamling af personoplysninger ved brug af cookies

Min hjemmeside anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende ”dig”, huske indstillinger og udføre statistik. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.
Du vælger selv, når du besøger min side, om du vil acceptere cookies og hvad de må bruges til.
Det er muligt at slette eller blokere for cookies.
Hvis du sletter eller blokerer cookies kan du risikere at websitet ikke fungerer optimalt, samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Facebook

Jeg og Facebook indsamler og behandler personoplysninger, når du besøger virksomhedens Facebook-side eller Facebook gruppe. Formålet med behandlingen er, at kunne markedsføre mig over for potentielle læsere/kunder/klienter, besvare henvendelser og lignende beslægtede formål.

Den konkrete Facebook-side og gruppe administreres af Mette Graves:
– www.facebook.com/mettegraves.dk

Jeg følger Datatilsynets gældende retningslinjer omkring det delte dataansvar og tilstræber mig at sikre, at de besøgende på min Facebook-side får information om persondata. På nuværende tidspunkt indebærer dette bl.a., at jeg løbende forsøger at indgå i en dialog med Facebook omkring reguleringen af det fælles dataansvar og ansvarsfordelingen. Som nævnt nedenfor i nærværende politik, har man også som besøgende på vores Facebook-sider mulighed for at udøve sine rettigheder fx retten til indsigt, retten til at gøre indsigelse og retten til sletning.

Retsgrundlaget for behandling af personoplysninger

Behandlingen af personoplysninger sker baseret på legitim interesse ud fra en interesseafvejning. Der behandles ikke oplysninger, hvor samtykke er påkrævet.

Kategorier af personoplysninger og deres kilde

Der indsamles kontaktoplysninger typisk i form af navn. Modtager jeg følsomme oplysninger/særlige kategorier af oplysninger bliver disse slettet, så snart de kommer til mit kendskab.

Modtagere af personoplysninger

De personoplysninger der afgives, vil ikke blive videregivet uden for virksomheden.

Opbevaring af personoplysninger

Da de personoplysninger der afgives på Facebook-siderne afgives af personen selv på vores offentligt tilgængelige side, vil oplysningerne i udgangspunktet ligge på siden så længe denne eksisterer. Man kan som afgiver af oplysningerne altid gøre indsigelse i forhold til interesseafvejningen, med henblik på at få slettet eventuelle opslag.

Automatisk afgørelser og profilering

Jeg antager, at Facebook foretager automatiske afgørelser og profilering på den del af personoplysningerne, som Facebook er dataansvarlig for. Jeg benytter mig ikke af automatiske afgørelser og profilering.

Bemærk! Hvis du ikke ønsker, at dine oplysninger behandles, bedes du undlade at besøge min Facebook-side, da det på nuværende tidspunkt ikke er muligt for mig at ændre på Facebooks indstillinger for opsamling af data.

Kontakt info

Adresse

Capellavej 44, 8270 Højbjerg

Telefon

+45 25 74 73 33

Medlem af

Mette Graves - FTHF - Foreningen af talehørelærereFORENINGEN AF TALE-HØRE-LÆRERE I FOLKESKOLEN

Send en besked

12 + 9 =

Persondatapolitik / fortrolighedspolitik