Forældreansvarsloven

Kære mor eller far.
Du har henvendt dig til mig med ønske om, at lade dit barn deltage i et terapeutisk forløb.

Vi må sammen hjælpe hinanden med at overholde Forældreansvarsloven.
Som privatpraktserende terapeut, skal jeg modtage samtykke fra begge forældre, før jeg har mulighed for at tilbyde terapi til jeres barn.

Samtykkeerklæringen sørger for at begge forældre har kendskab til og accepterer terapi til jeres barn.

Jeg byder disse samtykkeerklæringer velkommen, da de støtter princippet om åbenhed, transparens og samarbejde mellem nære omsorgsgivere – og dette er nøgleord hos mig i terapeutiske sessioner med børn.

Når forældre ønsker deres barn i terapi hos mig, bliver der derfor indhentet samtykkeerklæringer.

I smatykkeerklæringer står der et skriv om følgende:
– Jeg er klar over, at jeg er velkommen til at sætte Mette Graves cc på mails til den anden forælder, omkring forhold, der vedrører vores barn og forløbet hos hende.

– Hvis jeg har indvendinger eller forbehold, i forhold til terapien, så oplyser jeg om den på mail.

– Jeg er klar over, at Mette Graves står for transparens og samarbejde, og at hun ønsker at det er jeres barn, der afgør informationsgraden og informationshastigheden, som hun støtter barnet i at formidle, hvis det ikke opleves som let.

– Jeg er klar over, at Mette Graves bevidst ikke påtager sig opgaven med at genfortælle indhold af sessioner, enten fra mine egne personlige sessioner med hende eller sessioner med jeres barn til den anden forælder.

– Mette Graves vil i slutningen af hver session spørge spørge jeres barn, om det ønsker at dele noget fra sessionen med den forælder, der evt. ikke er tilstede.

Jeg vil støtte jeres barn på bedste vis i den form, han eller hun evt. kunne ønske sig at fortælle om dét, der opleves som vigtigt.

Hun vil gøre det muligt for, forældre at booke en session, hvor hun formidler og allerhelst ser, at jeres barn selv deltager, så hun bliver en støtte for barnets egen formidling af det, der måske ikke har været let, eller blot løbende kommer til bevidsthed.

– Vi aftaler indbyrdes, hvordan der skal faktureres.

Jeg ser forbindelsen mellem barn og forældre som unik.

I tilfælde af, at barnet ønsker en session med tilstedeværelse af både mor, far eller andre betydningsfulde omsorgsgivere, så må dette respekteres af alle parter. Det er sjældent, at et barn beder om dette, men det er vigtigt, at barnet oplever frihed til at udtrykke sig frit. Vi voksne må ønske at stille os til rådighed for det barnet udtrykker i sin vej mod mere trivsel, indre ro og balance.

Det kan lyde omstændeligt, men min erfaring er, at samarbejdet mellem jer alle lettes til gavn og glæde, når der er færre ting, der kan skabe tvivl, forvirring eller uhensigtsmæssige forestillinger.
GDPR skal naturligvis respekteres.

Derfor vil I begge modtage min standard samtykkeerklæring, der giver mig mulighed for at opbevare jeres kontaktdata.

Kontakt info

Adresse

Capellavej 44, 8270 Højbjerg

Telefon

+45 25 74 73 33

Medlem af

Mette Graves - FTHF - Foreningen af talehørelærereFORENINGEN AF TALE-HØRE-LÆRERE I FOLKESKOLEN

Send en besked

6 + 3 =