Der er så meget – vi ikke forstår ❤️ Mit hjerte brænder for dét, der ér
september 06, 2019
by Mette Graves
Der er så meget – vi ikke forstår ❤️ Mit hjerte brænder for dét, der ér

Vi lever lige nu! Med livet som det er.

For det ér, som det ér, og det bliver som det bliver.

Det eneste, vi kan gøre er, at sætte intentionen for dét, der “bliver” og bryde vore egne mønstre…. Ikke bare tænke det igennem og lave nye hypotetiske strategier – Hvilket er godt, hvis det virker….. Men ofte virker det ikke – og så sætter vi analyser op, finder en ny løsning, og prøver den af….. og kan så spørge os selv, om dén så virker?….. Noget tyder på, at vi må overveje at gå nye skridt…. Der har aldrig før været så mange mennesker, der viser tegn på ikke at have det godt. 

Men ofte står vi dér med de bedste målsætninger og forstår ikke, hvorfor livet ikke ændrer sig, når nu vi godt véd de trin, skridt og bevægelser, VI burde tage….. Vi burde have taget. Andre burde tage….

Men når vi véd, at vi i “vores bevidste sind”, “det, vi er bevidste om”, “vores bevidste procentdel af hjernen” kun har adgang til ca. 5 % af den samlede kapacitet, så kan det da i den grad undre, at vi stadig lader de 95% af hjernen/systemet forblive et “mysterium”…. Det er det ikke!…. Altså et mysterium!… De 95% er IKKE et mysterium!

Jeg aner ikke hvem, der har besluttet sig for, at vi taler om en fordeling på 5% versus 95%…. Ej heller ved jeg, hvordan der er fundet frem til denne fordeling…. Det er sådan set underordnet. Det er bare sådan “man” taler om det.

Det, der er vigtigt, er blot, at hhv. den bevidste og den ubevidste/underbevidste del af hjernen kommunikerer forskelligt. 

Det står efterhånden tydeligt, at de mange kognitive programmer, der i dag spirer, blomstrer og gror frem mange steder er utrolig fine….. de henvender sig til og kommunikerer med de 5% af den bevidste del af hjernen.

Kognitive programmer anvender ofte et yderst kategoriserende sprog – de 5% ELSKER det.

Men de 95% fatter ikke en brik – for de 95% har sit egt sprog og sin egen “agenda”. I de 95% bor de mønstre, strategier og programmer, der i et helt levet liv er samlet og komprimmeret – der er MASSER af allerede indspillede programmer.

De programmer lader sig forandre! Men ikke gennem de 5%, der kan fortælle hvad de 95% burde og skulle.

De 5% går i seng sammen med os og falder i søvn!

De 95% går i seng sammen med os – oplever mørket sænke sig, den bløde dyne blive trukket op til næsen, at vi vender os, lukker øjnene og derefter fortsætter de 95% med at være totalt vågen.

De 95% sover aldrig – er vågen 24/7 – og vil virkelig gerne kommunikere – men kommer aldrig til at kommunikere gennem kognitive programmer eller fordi de SKAL.

Vi står i dag med et kæmpe problem, der kan løses ved at vi respekterer de kognitive programmer for dét, de kan for de “5% af hjernen”….. 

Vi må respektere, at de 95% ikke bare lader sig kue og styre. 

I de 95% ligger så meget saft og kraft, der er til for os.

Lad os nu bare respektere, at de programmer vi genudspiller i de 95%, som får vores liv til at køre i “rumle-rillen”, selvom vi udmærket godt VED det, vi BURDE gøre i de 5% – findes – De programmer har deres eget sprog og kommunikerer allerede med noget, der i mine øjne er større end os alle, og som er det, der forbinder alt.

Det mest tankevækkende er, at de 95% giver sig selv “tape” for munden, når de 5% blander sig. BUM – så lukker døren sig. Og åbner sig igen, når de 5% holder pause.

Ved at de 5% tillader sig selv at slippe illusionen om kontrol, kan de 5% give så meget ro i hele vores system, at vi får kontakt med de 95%…. Det mest underfundige er i den sammenhæng, at vi ikke får det, vi vil have – vi får dét, vi har brug for.

Det er faktisk en kæmpe forskel.

Det er måske ikke let at forstå ej helleer acceptere – men det er sådan det er.

Hvis du har lyst til at lade dine 95% komme til orde, så skab dig en daglig meditativ praksis – En praksis, hvor du oplever at slippe illusionenen om kontrol. I starten kan du vænne dit system til at opleve, hvordan det er at være tilstede, hvor du blot registrerer dit åndedræt. Det er ganske enkelt og meget let. For ådedrætte fungerer selvom vi slipper kontakten med de 5% for en stund.

Bare træk vejret ind og ånd ud. Sæt et ur til at ringe. Prøv blot 2 min. de første gange.

Når der kommer tanker – for det VIL der gøre – så parkér dem et sted, eller forestil dig, at de flyver ud i horisonten til en smuk luftballon og bliver dér, indtil du igen tager dig af dem. Intet forsvinder. Tankerne får blot et lille frikvarter. 

I frikvarteret vil du opleve, at din krop, dine følelser, dine tanker finder ro.

Med dette frikvarter vil du opleve adgang til de 95%.

Med daglig meditativ praksis vil du få nye anderledes oplevelser – som dine 5% vil forsøge at forstå og kategorisere…. men det kommer aldrig til at ske – de 95% lader sig ikke forstå – for de “èr”.

Hvis du har lyst til at lade dine 95% komme til orde, så udnyt natten, hvor de 5% alligevel sover. 

Gå altid i seng med et spørgsmål på dine læber og bed de 95% om hjælp…. De 95% er også “dig”! …. og de 95% vil med glæde give dig dét, du har brug for.

Når vi både anerkender de 5% OG de 95%….. så tror jeg, at de mange kognitive programmer på sigt vil komme til at indeholde det sprog, som de 95% også taler.

For hvis vi ikke finder en vej til at lade de 95% kommunikere frit, så kører vi videre i vores gamle “rumle-rille” selvom de 5% slår med både skyld, skam og det, der er værre.

Vi skal ikke tage os mere sammen – vi skal have mulighed for at leve i overensstemmelse med alt dét, der er os.

Vi skal ikke tage os mere sammen, end vi allerede gør….. vi skal tænke nyt…. og slippe illusionen om, at alt handler om kognitive processer.

Kognitive processer er GODE!

Kognitiv programmer er GODE! – til de 5%….

De kognitive programmer er fantastiske.

De 5% er fantastiske, men der findes blot så meget mere…. vi har brug for i de 95%! ❤️

Der findes så meget mere, når vi inviterer hele vores system på de 100% + ind i det liv, vi lever lige nu. ❤️

Lad os stoppe med at fortælle hinanden, at dét, vi ikke forstår er overnaturligt eller “hokus-pokus”.

Lad os stoppe med at tro, der skal være en naturlig forklaring på alt, vi oplever…. lad os bevæge os i livsprocessen med dét, der er…. som det er… med hele vores system bevægeligt og dynamisk, som træerne, der svajer i vinden.

Der er så meget….. vi ALDRIG nogensinde vil kunne forstå. Og den præmis, vi både må forstå og også acceptere.

0 kommentarer

Sådan får vi børn til at høre efter

Sådan får vi børn til at høre efter

Sådan får vi børn til at høre efter

– Kan det være svært at få børn til at høre efter – Selvom man er en vildt dygtig, kærlig og lyttende pædagog eller forælder?

Ja det kan det godt.

– Er det fordi vi skal blive endnu dygtigere, kærligere og mere lyttende?

Nej da…..! Der er noget helt andet på spil!
Vi ved godt hvad det er – når først det går op for os, hvor enkelt det er, så tror jeg vi stopper med at ville knokle og istedet lede efter løsninger andre steder end vi plejer.
Det gjorde jeg.

læs mere
Èt betydningsfuldt svar – Når dit barn er angst og bange for at miste til døden

Èt betydningsfuldt svar – Når dit barn er angst og bange for at miste til døden

Vi ved rent faktisk først med sikkerhed, om vi har været med til at give børn en barndom, der har fyldt dem med oplevelser, der på sigt aktiverer frygt og angst eller det om barndommen har givet dem mulighed for at stå som resiliente mennesker, der kan stå modstandsdygtigt i det livet byder dem – også når de er blevet voksne.

læs mere
Om naturlige menneskelige modningsprocesser

Om naturlige menneskelige modningsprocesser

Naturlig modning må være det modsatte af forceret modning.
Forceret modning er for mig dér, hvor f.eks. planter ikke får mulighed for at modnes i deres eget tempo.
Når vi ser på frugt, grønt og afskårne blomster i butikkerne, så ved vi inderst inde godt, at det, vi dér har mulighed for at købe ikke kommer fra planter, der er modnet og vokset naturligt.
Alt vi ser er rimelig snorlige.

læs mere

Kontakt info

Adresse

Capellavej 44, 8270 Højbjerg

Telefon

+45 25 74 73 33

Medlem af

Mette Graves - FTHF - Foreningen af talehørelærereFORENINGEN AF TALE-HØRE-LÆRERE I FOLKESKOLEN

Send en besked

2 + 10 =