12 leveregler for dét, at være menneske
august 29, 2019
by Mette Graves
12 leveregler for dét, at være menneske
 1. Vi modtager en krop, når vi fødes.
  Skab fred med den. Vi har den uanset om vi vil det eller ej. Den er, som kroppe nu engang er og kan opføre sig. Vi kan skabe fred med den, eller forsøge at styre og kontrollere den ved en livslang krig.
  Valget er vores eget.

 2. Vi lærer af livet
  Hver eneste dag er en ny dag med nye muligheder for bevidst læring. Vi vil aldrig, når dagen går på hæld kunne undgå at have lært noget om noget, nogen eller os selv – Vær opmærksom og lad lærdommen skabe bevidsthed.

 3. Der findes ikke fejl – kun læring.
  Ingen fejltagelser er spildt eller efterladt med fortrydelse. Alt sammen gør dig til præcis den person du er lige nu. Det er en del af den vej, der fortsat er værd at følge.

 4. En læring gentager sig, indtil vi tager den til os.
  Hvis vi oplever livet som at gå rundt i den same labyrint og banke hovedet imod den samme mur – så er det rigtigt! Stop med at lytte til de gentagende mønstre og strategier, der bringer dig til muren. Bryd i stedet kæden af rækkefølger, der har bragt dig til den samme mur igen og igen.
  Giv slip og skab nye mere hensigtsmæssige mønstre.

 5. Læring slutter aldrig.
  Vi er aldrig “færdig” med at lære. Der er altid noget nyt at opdage, indse og blive bevidst omkring. Der er altid en del af din sjæl, du kan give frihed. Ær dette som en del af formålet med livet.

 6. “Noget er ikke bedre end ”noget andet”.
  Du vil altid ønske mere, hvis “mere” er dét, du søger. Se dig omkring. Skab fred med dine vilkår der er i dit liv lige nu, og din fremtid vil folde sig ud, derefter.

 7. Andre er blot et spejlbillede af dig.
  Du kan ikke elske eller hade noget omkring en anden person, medmindre det reflekterer noget, du elsker eller hader i dig selv.

 8. Det, du får ud af livet, er helt op til dig.
  Hvor eller hvordan, du blev født er ikke betydningsfuldt. Du har alt i dig, til at skabe dét, du har brug for. Den eneste, der holder dig tilbage er dig selv.

 9. Livet er præcis det, du tænker, det er.
  Hvis du i stedet begynder at tro på dig selv og dit fulde potentiale og fokusere på de ting, du har brug for, i stedet for at spilde tid på bekymringer, så vil du opleve, at livet er præcis dét, du gør det til.

 10. Dine svar er tilstede I dig.
  Svarene på dit livs spørgsmål ligger allerede i dig. Det eneste, du behøver at gøre er at se, lytte og have tillid til selve livsprocessen. Gå dybt. Dine svar ér der. Det har de været hele tiden.

 11. Du vil glemme alt dette, du lige har læst!

 12. Du kan til enhver tid huske det, når du ønsker det eller har brug for det!

 

Visdom fra gammelt Sanskrit – frit formidlet af Mette Graves.

0 kommentarer

Sådan får vi børn til at høre efter

Sådan får vi børn til at høre efter

Sådan får vi børn til at høre efter

– Kan det være svært at få børn til at høre efter – Selvom man er en vildt dygtig, kærlig og lyttende pædagog eller forælder?

Ja det kan det godt.

– Er det fordi vi skal blive endnu dygtigere, kærligere og mere lyttende?

Nej da…..! Der er noget helt andet på spil!
Vi ved godt hvad det er – når først det går op for os, hvor enkelt det er, så tror jeg vi stopper med at ville knokle og istedet lede efter løsninger andre steder end vi plejer.
Det gjorde jeg.

læs mere
Èt betydningsfuldt svar – Når dit barn er angst og bange for at miste til døden

Èt betydningsfuldt svar – Når dit barn er angst og bange for at miste til døden

Vi ved rent faktisk først med sikkerhed, om vi har været med til at give børn en barndom, der har fyldt dem med oplevelser, der på sigt aktiverer frygt og angst eller det om barndommen har givet dem mulighed for at stå som resiliente mennesker, der kan stå modstandsdygtigt i det livet byder dem – også når de er blevet voksne.

læs mere
Om naturlige menneskelige modningsprocesser

Om naturlige menneskelige modningsprocesser

Naturlig modning må være det modsatte af forceret modning.
Forceret modning er for mig dér, hvor f.eks. planter ikke får mulighed for at modnes i deres eget tempo.
Når vi ser på frugt, grønt og afskårne blomster i butikkerne, så ved vi inderst inde godt, at det, vi dér har mulighed for at købe ikke kommer fra planter, der er modnet og vokset naturligt.
Alt vi ser er rimelig snorlige.

læs mere

Kontakt info

Adresse

Capellavej 44, 8270 Højbjerg

Telefon

+45 25 74 73 33

Medlem af

Mette Graves - FTHF - Foreningen af talehørelærereFORENINGEN AF TALE-HØRE-LÆRERE I FOLKESKOLEN

Send en besked

5 + 14 =